Alex Klaasen

Wie is Alex Klaasen?

Alex Klaasen (1976) is acteur, theatermaker en zanger. Hij was onder andere te zien in zijn solovoorstelling Eindelijk alleen, als Toon Hermans in de musical TOON en als Yari in Gooische Vrouwen. Daarnaast kroop hij in de huid van diverse bekende Nederlanders voor het tv-programma Kopspijkers.

In 1998 studeert hij af aan de Academie voor Kleinkunst en wordt hem de Pisuisse-prijs toegekend. Tijdens zijn opleiding speelt Alex in Brigitte, de musical van Brigitte Kaandorp. Na zijn opleiding ging Alex samen met Martine Sandifort het toneel op als het duo Alex en Martine. Samen wonnen ze in 2000 de juryprijs bij het Camerettenfestival en in 2001 de Pall Mall Exportprijs. Zowel Alex als Martine werden aan het bestaande caberetteam van de serie Kopspijkers toegevoegd.

Verder was Alex te zien in de voorstelling Hoe Mozart Casanova sloeg bij Orkater, in De Gelukkige Mandarijn van Hummelinck Stuurman Theaterproducties en in Woef Side Story en Lang en Gelukkig van het Ro Theater. Vanaf eind december is Alex te zien in de nieuwe familievoorstelling De Gelaarsde Poes.

Alex Klaasen heeft voor zijn solovoorstelling Eindelijk alleen een Neerlands Hoop gewonnen, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Hij was te zien als Toon Hermans in de musical TOON voor deze rol mocht hij een Musical Award 2010 in ontvangst nemen. In 2013 ontving hij een Musical Award voor zijn hoofdrol in Woef Side Story.

 

Werkt nu mee aan:

Meer Alex Klaasen

klik hier voor de website van en over Alex

Website van Alex Klaasen