Agenda

  • Woensdag 13 september 19:00

    Tickets

    Rotterdam Op locatie

Stemrecht voor de dingen, alle debatten zonder voorzitter, Prinsjesdag voortaan zwijgend en liggend spreken in de raadzaal. Building Conversation doet radicale voorstellen voor alternatieve politieke praktijken. Inwoners van Rotterdam zijn van harte uitgenodigd om het politieke gesprek met elkaar aan te gaan op een manier die de bestaande patronen doorbreekt. Met een serie van vier alternatieve politieke gesprekken vraagt Building Conversation het komende seizoen aandacht voor de manier waarop we met elkaar praten en naar elkaar luisteren.

Onze sterk polariserende samenleving schreeuwt erom. Building Conversation schept een ruimte waarin de aanwezigen op een andere manier het gesprek met elkaar kunnen aangaan. Of ze elkaar kennen of niet. Over de hele wereld zijn er door de tijd heen technieken en rituelen ontwikkeld om met elkaar –als stam, gemeenschap of samenleving – te werken aan gedragen besluitvorming, erkenning van alle aanwezigen en omgaan met verschillen. Building Conversation laat zich daardoor inspireren en ontwikkelde een serie gespreksvormen. Vier van die vormen komen aan bod.

Creatives

 

 

Building Conversation is een initiatief van theatermaker Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas. Ze benaderen het gesprek als een kunstwerk, een gezamenlijke creatie en een collectieve improvisatie.

Gedurende het seizoen vinden er nog meer edities plaats van Building Conversation, zoals o.a. op 8 februari Parlement van de dingen.

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Alternatieve politieke praktijken Datums & tickets