Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
24 mei 2015 - 25 mei 2015

"Wij zijn in principe monogaam.
Wij zijn over het algemeen niet ontrouw.
Wij weten niet altijd wat onze geliefdes doen en willen dat ook niet weten.
Onze geliefdes weten ook niet altijd wat wij doen en willen dat soms wel weten."

Wat is ontrouw in deze tijd? Mozart geeft antwoord in zijn beroemde opera's Le Nozze di Figaro en Così fan tutte: We doen het allemaal. Het liefst met anderen.

Onder aanvoering van Wunderbaum werken Theater Rotterdam en barokorkest B'Rock kortstondig samen. Speciaal voor Operadagen Rotterdam creëren zij in een paar dagen een muziekhappening met live pogingen tot overspel. De rijzende stersopraan Sophie Karthäuser zingt Mozart-aria's en de bekende Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke schrijft een nieuwe korte tekst over de nieuwe ontrouw en de macht van de seksen. 

Jongerenperformance

Parallel aan dit project creëren makers van Theater Rotterdam in speedtempo een performance met jongeren, gebaseerd op In Bed with Mozart. Deze performance wordt zondag 24 mei om 19.00 uur opgevoerd in het Haltheater van de Rotterdamse Schouwburg. 

 

 • Tobias Kokkelmans

  Tobias Kokkelmans
  Dramaturg

 • Maarten van Otterdijk

  Maarten van Otterdijk
  Vormgever

Cast

 • Thomas Dudkiewicz

  Thomas Dudkiewicz

  Acteur
 • Ludwig Bindervoet

  Ludwig Bindervoet

  Acteur
 • Walter Bart

  Walter Bart

  Acteur
 • Marijn Alexander de Jong

  Marijn Alexander de Jong

  Acteur
 • Sylvia Poorta

  Sylvia Poorta

  Actrice
 • Jimi Zoet

  Jimi Zoet

  Acteur

Theater Rotterdam

Theater Rotterdam staat voor de intensieve samenwerking op allerlei vlakken van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum.

Wunderbaum

Wunderbaum is een Nederlands-Vlaams acteurscollectief dat voorstellingen maakt over actuele onderwerpen, zowel op locatie als in het theater. Doorgaans schrijft het collectief zijn eigen teksten op basis van eigen research; nu en dan geven zij opdrachten aan auteurs. 

B'Rock

Barokorkest B'Rock werd in 2005 opgericht in Gent uit zin voor vernieuwing en verjonging in de wereld van de oude muziek. De internationaal geselecteerde musici zijn gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Ze onderscheiden zich door een open geest en flexibiliteit in repertoire en speelstijlen.

Credits


Production manager Carry Hendriks
Productieassistent Linda Visser
Productie Theater Rotterdam en Operadagen Rotterdam.
Sopraan Sophie Karthäuser
Orkest B'Rock Daniela Helm (concertmeester), Jivka Kaltcheva, Liesbeth Nijs, David Wish, Marie Haag, Elin Eriksson, Maite Larburu, Yukie Yamaguchi (viool); Luc Gysbregts, Manuela Bucher, Kaat De Cock (altviool); Rebecca Rosen, Kate Haynes (cello); Tom Devaere, Elise Christiaens (contrabas); Tami Krauss, Melody Yeomans (fluit); Benoit Laurent, Stefaan Verdegem (hobo); Vincenzo Casale, Ana Melo (klarinet); Benny Aghassi, Tomek Wesolowski (fagot); Jeroen Billiet, Pierre-Antoine Tremblay (hoorn); Gerd Bachmann, Martin Silaber (trompet); Jan Huylebroeck (pauken); David Van Bouwel (pianoforte)
Muziek Wolfgang Amadeus Mozart 

 

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
In Bed with Mozart