Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
22 mei 2008 - 8 juni 2008

Losers en macho’s. Stamgasten en yuppies. Muurbloempjes en fanatiekelingen. Vergane glorie, klotsende buiken, blakend testosteron, zweterige leasegympen en bier. We zijn weer thuis. Thuis op de bowlingbaan.

Zodra de wedstrijdschoenen aangaan, laten we het echte leven voor wat het is. Culturele achtergrond, afkomst en status, op de bowlingbaan tellen ze niet mee. Vrienden, familie en collega’s genieten een uurtje quality time. Hier gelden enkel de regels van het spel. Of lijkt dat maar zo? Komen onzekerheden hier niet dubbel en dwars bovendrijven? Of je nou in het noodlot gelooft of in de maakbaarheid van eigen succes, zodra de wedstrijdklok tikt, kan niemand nog voorspellen hoe de bal deze keer gaat rollen. 

Auteur
Gijs Naber, Florentijn Boddendijk
Dramaturg
Tobias Kokkelmans

Cast

 • Rogier Philipoom

  Rogier Philipoom

  Acteur
 • Florentijn Boddendijk

  Florentijn Boddendijk

  Auteur, Acteur
 • Fania Sorel

  Fania Sorel

  Actrice
 • Gijs Naber

  Gijs Naber

  Auteur, Acteur

Componisten Florentijn Boddendijk en Remco de Jong en acteur Gijs Naber presenteren tijdens de Operadagen Rotterdam een nieuw theatraal muziekprogramma over lotsbestemming binnen de context van een uurtje bowlen. Samen met acteurs Rogier Philipoom en Fania Sorel grasduinen deze ras-iconoclasten in muzikale inspiratiebronnen als Rufus Wainwright, LCD Soundsystem, Björk en Serge Gainsbourg.  Maar Mozart, Stockhausen, Duke Ellington en Ennio Morricone zijn nooit ver weg.

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Bowling