Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
13 september 2014 - 13 september 2014

Het nieuwe theatrale stadsplatform, een nieuw perspectief 

De eerste editie van hét nieuwe Rotterdamse stadsplatform gaat over de droom van een betere eerlijkere wereld.

Met Stef van Dongen van Enviu die zowel in Rotterdam als wereldwijd idealen waarmaakt en filantroop Fred Matser. De vragen die Ulrike Meinhof in de jaren ’70 van de vorige eeuw uitschreeuwde om de wereld leefbaarder te maken, vragen die vandaag de dag nog net zo hard gesteld kunnen worden. Nourdin El Ouali van NIDA over sámenléven in Rotterdam, Het Rotterdams schrijverscollectief (Milou Brockhus, Tommy Ventevogel, Simon Weeda, Bor Rooyakkers en Michiel Cox) schrijft waar u bij zit in noodtempo een nieuwe inventieve, poëtische intrigerende tekst over hoe zij het ideale Rotterdam voor zich zien. Ook wel keystylen genoemd!

Met optreden van de Rotterdamse zangeres Elle Bandita. Idealist en theatermaker Anoek Nuyens zoekt naar de plek waar wij onze idealen nog kunnen vormgeven. Priester Remy Jacobs over wat het voor hem betekent een voorstelling te maken over geloof en liefde en de kwetsuren die hij opliep.

De droom van Rotterdam heeft een grootse opening van 'De stem van jong en oud' waarin 100 kinderen en ouderen een lied zingen over de kracht van Rotterdam en haar mogelijkheden.

De presentatie is in handen van de Rotterdammer in hart en nieren en een van dé gezichten van het Ro Theater: Nasrdin Dchar.De Droom van Rotterdam wordt een stormachtige avond over dromen en idealen voor Rotterdam en de rest van de wereld.

Aansluitend een nacht lang feesten in het Ro Theater met DJ Misspoes en theatrale visioenen van KOBE. 

Toegang: 5 euro incl. consumptie

Dramaturg
Liet Lenshoek
Productieleider
Irene Pronk, Yoka van Zuijlen

Cast

Een nieuw initiatief: De stem van jong en oud

Daarnaast starten we met De stem van jong en oud. Samen met Enviu (een Rotterdams bedrijf dat creatieve oplossingen ontwikkelt en uitvoert voor sociaal maatschappelijke vraagstukken op wereldniveau) zullen we honderd ouderen en kinderen samenbrengen, die samen een nieuw levenslied, gecomponeerd door Raymund van Santen, zullen zingen. Het talent en de mogelijkheden van deze twee groepen, die nog niet of niet meer mogen meedoen in de maatschappij, zal in al zijn kracht tot uiting komen.

Komend jaar zullen verschillende groepen in hun eigen wijk verder werken aan variaties van dit lied dat volgend jaar ten gehore wordt gebracht tijdens De Droom van Rotterdam, De Stem van jong en oud op het Schouwburgplein.

Wij nodigen jou uit om mee te doen. Ben je tussen de 9 – 12 jaar of ben jij al opa of oma? Heb jij zin in spontane ontmoetingen of wil je gewoon uit volle borst meezingen, meld je dan aan! Eten en drinken worden voor je geregeld. Meer informatie & aanmelden >

We nodigen Rotterdamse dromers en doeners uit voor een positief geluid in deze bange tijden. Op 13 september tijdens 24 uur cultuur en Festival De Wereld van het Witte de Withkwartier vindt de aftrap plaats van dit Rotterdamse, zichzelf steeds verder ontwikkelende event, dat vier keer per jaar georganiseerd wordt en zich in steeds verschillende verschijningsvormen zal manifesteren. 

Programma onder voorbehoud.

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

But one cannot help themselves when you are in pain every single day - all day long! A reader will discover, for instance, the most reliable introduc

2 sterren

jackLOP jackLOP

Possessions transaction Levitra Online | Vardenafil On account of The Counter. Lowest Consequence & Subdue Je sais quoi Guaranteed. Unconfined Pills W

5 sterren

DonaldBep DonaldBep

Acquisition deal Levitra Online | Vardenafil Settled The Counter. Lowest Expense to & Vanquish Calibre Guaranteed. Freed Pills With Every Order.

4 sterren

DonaldBep DonaldBep
De Droom van Rotterdam

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!