In Dialoog

Amateurs ontmoeten professionals

Met In Dialoog investeert Ro Theater samen met TheaterNetwerk Rotterdam in een platform waar inspiratie en expertise gedeeld kan worden. Het is een creatieve boost van de samenwerking tussen professionals en amateurs. 

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waarop professionals die veel met amateurs werken (op school of daarbuiten, jong of oud) worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met medewerkers van het gezelschap. Vanuit dit kader worden masterclasses, technische workshops en openbare repetities georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan via het onderstaande formulier.

Workshopmiddag De Wereldverbeteraar

Op zaterdag 24 februari is de voorstelling De Wereldverbeteraar nog een allerlaatste keer te zien in Rotterdam. Deze beroemde monoloog van Thomas Bernhard wordt vertolkt door Sanne den Hartogh in een regie van Erik Whien. Wij grijpen deze gelegenheid graag aan om een workshopmiddag te organiseren waarbij je zelf aan de slag kunt.

‘s Middags begeleidt Peter de Graef, Laura van Dolron of Rik van den Bos jou in het schrijven, spelen en maken van je eigen monoloog. ’s Avonds bezoek je met elkaar De Wereldverbeteraar en sluiten we de avond af met muzikale ‘monologen’ van Stan Vreeken.

Je kunt kiezen uit een workshop van:

Peter de Graef (1958) is theatermaker, schrijver, acteur en regisseur. Hij volgde zijn toneelopleiding aan het Conservatorium te Antwerpen onder leiding van Dora Van der Groen. De Graef bouwt een opmerkelijk oeuvre op met eigen teksten en is als acteur én auteur meermaals in de prijzen gevallen. In 1998 speelde hij zelf De Wereldverbeteraar in een regie van Dirk Tanghe bij de Paardenkathedraal.

Laura van Dolron (1976) spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Dit alles met lichtheid en humor, waarbij ze ook zichzelf kritisch beschouwt. Laura zoekt naar de universele waarde van haar persoonlijke verhaal en naar haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan.

Rik van den Bos (1982) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver. Hij creëert in zijn toneelstukken onthechte, geïsoleerde situaties waarin van een afstand wordt gereflecteerd op de tijd. De stijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek. De personages komen er vaak niet goed vanaf en denken vaak tevergeefs dat ze helemaal met de wereld ‘meedraaien’ maar lopen dan tegen de lamp. Hij zoekt niet naar op zichzelf staande poëtisch klinkende teksten, maar naar muzikaliteit en taalgebruik die speelbaar zijn en vanuit het personage ontstaan.

Programma op zaterdag 24 februari:

15:00-18:00 uur workshop 
18:15-19:30 uur maaltijd (optioneel)
20:15-21:35 uur voorstellingsbezoek De Wereldverbeteraar
21:50-22:20 uur een klein concert van Stan Vreeken

Kosten zijn 20 euro voor deelname aan de workshop (inclusief voorstellingsbezoek en 10 euro voor de maaltijd.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar educatie@theaterrotterdam.nl

Geef daarbij duidelijk aan voor welke workshop je kiest (Peter de Graef, Laura van Dolron of Rik van den Bos) en of je gebruik wilt maken van een maaltijd.
Vervolgens krijg je een betaallink doorgestuurd. Zodra je het bedrag hebt overgemaakt is jouw deelname definitief. Let op: er is slechts ruimte voor 35 deelnemers, dus wees er snel bij. 

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met:

Marieke Dijkwel
Marieke Dijkwel
publiekseducatie & research

010-3032743
marieke.dijkwel@theaterrotterdam.nl


Wat is de mening van anderen?

“Leuk om te zien dat je alle kanten uit kunt met de thematieken van de voorstellingen van Ro Theater!” Winfred
23 juni 2014

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!