Dick van den Toorn

Wie is Dick van den Toorn?

Dick van den Toorn is een Nederlandse acteur. Hij speelde in 1978 in Pastorale 1943, maar werd vooral bekend als Otto Drissen in de serie De Lachende Scheerkwast en Opzoek naar Yolanda. In 1995 had hij de hoofdrol Gert Verderrie in Jakkes!(VPRO). Later zagen we hem als Fats in de komedieserie Loenatiken de film Loenatik de Moevie.

In 1999 speelde Dick voor het eerst bij het Ro Theater in Ja zuster, nee zuster en is sindsdien vaker te zien in de familievoorstellingen van Pieter Kramer. Zo zagen we hem in Lang en gelukkig (2007) waar hij voor zijn rol als Knoop De Gouden Krekel won voor de meest indrukwekkende prestatie. Ook is Dick vaak te zien in de zomerproducties van het Delamar Theater in Amsterdam. Daar speelde hij o.a. Bedscenes, Terug naar toen en in komende zomer in Noises off.

Dick is zeer bekend met de schrijver Don Duyns, die ook de familievoorstellingen schrijft. Hij heeft in totaal in zeventien van zijn toneelstukken gespeeld waaronder de solo Benny’s Hill en hij rollen vertolkte als Anton Heijboer.

Naast acteren regisseert Dick ook cabaret, zoals o.a. Micha Wertheim, Paulien Cornelissen, Sander van Opzeeland en Yentel en de Boer.

En wie Dick niet kent als acteur of regisseur, herkent Dick wellicht als Welles (roet)piet in het sinterklaasjournaal waar hij al zestien jaar te zien is.

Dit seizoen speelt hij ook weer in de nieuwe familievoorstelling van het Ro Theater Snorro, onder regie van Pieter Kramer.

Werkt nu mee aan: