Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
20 december 2001 - 6 januari 2002

In een klein huisje in het land Albetfa, woont Haroen met zijn vader Rasjied en moeder Soraja. Soraja zingt de hele dag door de prachtigste liederen en Rasjied is de beste verhalenverteller van de stad. Met zijn eeuwige stroom van lange, korte, sterke, vrolijke en treurige verhalen staat hij bekend als ‘De Man met Zeeën van Ideeën’. Maar sommigen vinden Haroens vader ‘De Sjeik van Gezeik’. Op een dag gaat het helemaal fout. Haroens moeder gaat er met de buurman vandoor en vaders verhalenstroom droogt op: uit zijn mond komt alleen nog maar een zielig “Kra Kra”...

Maar Haroen blijft niet bij de pakken neer zitten. Hij wil er voor zorgen dat zijn vader weer mooie verhalen kan vertellen. Op de rug van een mechanische ‘hopvogel’ en in het gezelschap van een vreemde watergeest reist Haroen af naar de ‘Zee van Verhalen’. Het wordt een wonderbaarlijke tocht waarop hij vreemde wezens ontmoet: twee Eetvissen, Koning Klets van Smoesdam, een schaduwkrijger en de grootste schurk van allemaal, de Sjah Shut-Up, die de Zee van Verhalen vervuilt en de bron waaruit het verhalenwaterstroomt, voorgoed dreigt af te sluiten. Dat kan Haroen niet op zich laten zitten. Het is tijd voor actie!

 • Guy Cassiers

  Guy Cassiers
  Bewerker, Regisseur

 • Gerardjan Rijnders

  Gerardjan Rijnders
  Bewerker, Regisseur

Dramaturg
Erwin Jans
Kostuumontwerper
Carly Everaert
Lichtontwerp
Marc Heinz

Cast

 • Sabri Saad El Hamus

  Sabri Saad El Hamus

  Acteur
 • Paul R. Kooij

  Paul R. Kooij

  Acteur
 • Sabrina van Halderen

  Sabrina van Halderen

  Actrice
 • Steve Hooi

  Steve Hooi

  Acteur
 • Luc Mishalle

  Luc Mishalle

  Muzikant
 • Marc De Corte

  Marc De Corte

  Acteur
 • Guus Dam

  Guus Dam

  Acteur

Achtergrond

HAROEN en de Zee van Verhalen is een modern sprookje, met veel vaart, humor en fantasie. Salman Rushdie schreef het verhaal voor zijn tienjarige zoontje, maar dit wonderlijke pleidooi voor verbeelding en verdraagzaamheid zal ook volwassenen zeker aanspreken. Gerardjan Rijnders bewerkte de roman tot een theatertekst voor jong en oud. In de enscenering van Guy Cassiers zullen live gespeelde muziek, videoprojecties en een fantasievol decor een betoverende droomwereld oproepen. HAROEN en de Zee van Verhalen belooft dan ook opnieuw een kleurrijk en verrassend spektakel te worden.

Meegewerkt aan de productie

Techniek Hein van Leeuwen, Jaap Toet, Arjen Klerkx, Diederik De Cock, Fabian Smit, Wout ter Poorten, John Thijssen (coördinatie)
Productieleiding Bram de Ronde
Regieassistentie Annelies van Wieringen
Rekwisieten Miriam Van Gucht
Uitvoering kostuums Erik Bosman, Karin van der Leeuw, Lisa Spooren, Jacqueline de Maat, Marjo van der Pols, Ine van Druten, Remie Bakker, Sara Hakkenberg (stage), Heidi Vogels (stage), Roelie Westendorp (coördinatie)
Kleders Erik Bosman, Karin van der Leeuw
Kap en grime Hanneke van Roon, Cynthia van der Linden (coördinatie)
Uitvoering decor Vorm en Decor, De Filmfabriek, het ro theater
Voorstellingsleiding Yvo Greweldinger

 

Recensies

“"Haroen' combineert oosterse en westerse symboliek met actuele taal en de mogelijkheden van techniek en is een spetterende ode aan de verbeelding."”

Anita Twaalfhove Anita Twaalfhove
Trouw

“"Het publiek - acht jaar en ouder- komt ogen en oren te kort. Beeld en geluid betoveren, het verhaal spreekt aan. Deze 'Haroen' is anders dan het origineel, maar als er iets overeind blijft, is het dat wonderlijke vermogen van de mens op te gaan in de fantasie."”

Lies Schut Lies Schut
Telegraaf

“"Zelden zal er zoveel modern theatertechnisch vernuft in een familievoorstelling zijn gestopt als in deze Haroen en de zee van verhalen. "”

Hein Janssen Hein Janssen
Volkskrant

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Haroen

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!