Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
24 december 1999 - 5 januari 2000

De voorstelling handelt over de lotgevallen van de bewoners van Rusthuis Klivia in de Primulastraat, die het regelmatig aan de stok krijgen met de boze buurman Boordevol. In het rusthuis zelf, waar zuster Klivia de scepter zwaait, wonen de Ingenieur, de pruikenmaakster Jet, de jongens Bobby en Bertus, en later ook Gerrit de inbreker. Boordevol, die eigenaar is van het pand, ergert zich groen en geel aan het "rusthuis vol herrie" en probeert Klivia en haar gevolg op alle mogelijke manieren het huis uit te krijgen. Soms schakelt hij hiervoor zelfs de rechter in. Gelukkig voor de kijker slaagt zijn opzet nimmer en blijft Rusthuis Klivia gewoon open.

Auteur
Jacques Klöters, Flip Broekman, Frank Houtappels, Harry Bannink
Bewerker
Jacques Klöters, Flip Broekman, Frank Houtappels
Regisseur
Rieks Swarte

Cast

 • Martijn Bosman

  Martijn Bosman

  Acteur
 • Ad Knippels

  Ad Knippels

  Acteur
 • Paul R. Kooij

  Paul R. Kooij

  Acteur
 • Loes Luca

  Loes Luca

  Actrice
 • Guus Dam

  Guus Dam

  Acteur
 • Tjitske Reidinga

  Tjitske Reidinga

  Actrice
 • Dick van den Toorn

  Dick van den Toorn

  Acteur

In 1999 verscheen een koffertje met een reconstructie van de serie in boekvorm. Een deel van de scripts was al eens in verhaalvorm opgeschreven door Annie M.G.Schmidt zelf, de andere scripts werden speciaal voor het boek bewerkt. Harry Bannink had speciaal voor die uitgifte alle liedjes uit de serie als piano-zang-arrangement uitgeschreven, en ook een aantal liedjes als karaoke-versies op een cd gezet. In datzelfde jaar speelde het RO Theater onder regie van Pieter Kramer een toneelversie van Ja zuster, nee zuster, met in de hoofdrollen Loes Luca als zuster Klivia en Dick van den Toorn als Gerrit.

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn wijdde tussen november 2002 en maart 2003 een expositie aan Ja zuster, nee zuster: "Niet met de deuren slaan". Topstuk was het originele decor van de huiskamer van Rusthuis Klivia uit de televisieserie, en verder waren er talloze attributen (zoals het echte zusterpak van Hetty Blok), foto's, beeldfragmenten en merchandising te zien. Ook stonden overal geluidszuilen waar naar liedjes en dialogen uit de serie kon worden geluisterd. Hetty Blok opende de tentoonstelling en liet zich voor die gelegenheid fotograferen in haar eigen "rusthuis", overigens niet gestoken in het zusterpak.... Het zusterpak is nu te bezichtigen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een van de twee bijzettafeltjes waarop de clivia's in het originele decor stonden, werd door United Decor verkocht bij een veiling (28-9-2005, Veilinghuis van Beusekom). Tijdens de kijkdagen was te zien dat het tafeltje flink beschadigd was geraakt.

Meegewerkt aan de productie

Productie: Bram de Ronde
Kostuums: Carly Everaert
Decorontwerp: Pieter Kramer, Rieks Swarte
Decor assistent, rekwisieten: Jacqueline van Eeden
Lichtontwerp: Marc Heinz
Muziek: Harry Bannink
Uitvoering muziek: Jac Bico, Martijn Bosman, Hein Offermans, Raymund van Santen, Rob Stoop
Poppen: Beatrijs PersijnJacqueline van Eeden

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Ja Zuster, Nee Zuster

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!