Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
1 januari 2014 - 16 maart 2014

Moeders

Moeders geeft letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van echte Rotterdamse vrouwen uit verre oorden. Tijdens de voorstelling bereiden de vrouwen hun favoriete gerechten. Ze snijden, hakken en roeren. Ondertussen vertellen ze elkaar met veel humor, passie en emotie verhalen over eten, dromen, over de verbondenheid van vrouwen en de kracht die daarachter schuil gaat. Er wordt gelachen, gezongen, gedanst, gedeeld en meegeleefd. Of zoals Alize Zandwijk, artistiek directeur van het Ro Theater, zegt: “De vrolijkheid, de energie, de intimiteit en de humor die vrouwen uit alle culturen onderling kunnen hebben, daar wil ik iets van laten zien.” 

Heimwee

In Heimwee leggen Rotterdammers met wortels over de hele wereld hun ziel bloot en vertellen zij over hun herinneringen aan ‘thuis’. Ze zijn het er allemaal over eens: in hun thuis speelt het leven zich af aan het eind van de dag of op straat. Ze verlangen naar thuis, ver weg van hier. Ze zoeken naar het beste van twee werelden, ze dromen over vrijheid en de geur van daar. Heimwee, gesitueerd in een zeemanskroeg, zit vol melancholie, muziek, scherpe observaties en verrassende bekentenissen. Met live muziek van Beppe Costa. 

Na Moeders regisseerde Alize Zandwijk Heimwee, opnieuw een voorstelling met Rotterdammers. Heimwee ging in november 2012 in het Ro Theater in première. Na Rotterdam veroverde de hartverwarmende voorstelling in het voorjaar ook Den Haag. En in het najaar doet ze opnieuw Rotterdam weer aan, nu tijdens de toepasselijke tentoonstelling Echte Rotterdammers van Museum Rotterdam. 

Recensies

“"Dit theaterseizoen is nog jong, maar het kan niet anders of Heimwee is een van de hoogtepunten. Hilarisch, ontroerend, wervelend – een rollercoaster."”

Joost Ramaer Joost Ramaer
★★★★★ Theaterkrant.nl

““Alize Zandwijk heeft een geweldige prestatie geleverd door met deze acteurs uit het echte leven in twee uur onze mooi multiculturele Rotterdamse samenleving neer te zetten.” ”

★★★★ ★★★★
NRC Handelsblad

““Zo verstrijkt de avond met een lach en een traan zoals dat in een zeemanscafé hoort te gaan.” ”

★★★ ★★★
De Volkskrant

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

wh0cd767433 cialis 20 mg

4 sterren

JudithTek JudithTek
Moeders & Heimwee i.s.m. Museum Rotterdam