Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
20 december 2010 - 22 januari 2011

In het stoffige plaatsje Bethlehem loopt alles in het honderd. Timmerman Jozef en zijn hoogzwangere vriendin Maria vinden nergens een plek om te slapen. Drie wijzen uit het Oosten weten de weg niet. Ondertussen raakt de plaatselijke schaapherder steeds de tel kwijt. Terwijl reddende engel Gabriël naar de aarde afdaalt om orde op zaken te stellen, komt de beroemde misdaadromanschrijfster Agatha Christie aan in een herberg met wel heel merkwaardig personeel… 

Decorontwerper
Niek Kortekaas
Dramaturg
Tobias Kokkelmans
Kostuumontwerper
Sabine Snijders
Lichtontwerp
Remko van Wely
Muziekteksten
Alex Klaasen
Oud acteur
Jawi Bakker

Cast

Achtergrond

Moord in de Kerststal is een onvervalste knipoog naar de spannende speurneusverhalen van Agatha Christie, en tegelijkertijd een fonkelnieuw stuk binnen een tijdloze traditie: het kerstspel. Na de sprookjes in Lang en gelukkig (2007) en de wild west avonturen van Snorro, de gemaskerde held (2009) is de Bijbelse detective Moord in de Kerststalde nieuwste voorstelling van regisseur Pieter Kramer en het Ro Theater. Valse profeten en langverwachte verlossers, schaapjes en kamelen, een os en een ezel, aartsengelen en alibi’s, logische verklaringen en mysterieuze mirakels… Een bloedstollende en hartverwarmende voorstelling voor de hele familie, met veel zang en dans! 

Meegewerkt aan de productie

Productie Michiel van Schijndel 
Regieassistentie Els Rastelli en Joske van de Weg (stage)
Techniek John Thijssen, Bas Buijtenhek (stage), Robert van Delft, Axel Dikkers, Maurits Goossens, Margreet van der Helm, Andi Krijgsman, Guido Langendoen, Peter Leeuwenburgh, Pauline Mouw, Bas Standaar en Tom Vollebregt (stage)
Kleders Margriet Beentjes en Ineke Blinde
Kostuumatelier Erik Bosman, Karin van der Leeuw, Roos Veenkamp (stage) 
Kap en grime Leo Maliepaard, Amber Schiphorst en Bram Soeteman
Rekwisieten Tamar Stalenhoef 
Uitvoering poppen Ineke Duivenvoorde i.s.m. Elze van den Akker, Linda Anneveld, Loes van Dorp, Marjan van Geene, Sophie Ketting en techniek Ro Theater 

Recensies

“"Aangenaam ontregelend, volkomen maf, melig en soms ook af en toe uit de bocht vliegend - Moord in de Kerststal is, in een virtuoos-uitbundige regie van Pieter Kramer, een verukkelijke eindejaarsvoorstelling.”

Hein Janssen Hein Janssen
Volkskrant ★★★★

“"Een ingenieus vlechtwerk van verhaallijnen vol licht-ironische terzijdes naar de actualiteit."”

NRC Handelsblad NRC Handelsblad
★★★★

“"Jack Wouterse is bepaald aandoenlijk in een jurk als de bejaarde Agatha Christie, Wart Kamps groeit als ondermaats pispaaltje boven zichzelf uit en Remko Vrijdag schittert als aartsengel met een Elvis-complex. Aan het eind van al deze aanstekelijke kerstkolder ziet de opgewarmde theaterbezoeker alleen nog maar sterren." ”

Marco Weijers Marco Weijers
De Telegraaf ★★★★

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

Super met 8 volwassenen volop genoten en vooral gelachen om gebeurtenissen die nu spelen en die zo goed verwerkt waren in dit toneelstuk.

5 sterren

Yvon H.

Wat een heerlijke voorstelling! Zowel voor de kids als voor de ouders.

5 sterren

gaby

Bijzonder goed; dolkomisch met heel serieuze ondertoon. Heel knap geschreven en gespeeld, prachtig in beeld gebracht, met prima muziek en zang!

5 sterren

Jonathan, Lily & Hans Fortuin

ik praat nu nergens anders meer over, echt een super voorstelling!

5 sterren

nina

Nog nagenietend van de voorstelling ben ik blij dat ik in februari nog een keer ga. Wat een prachtig stuk, schitterende "sprekende" dieren.

5 sterren

Jolande en Arie

Leuke voorstelling, erg genoten, goed spel en verrassende vonsten.

4 sterren

Lida en paul

Echt een SUPER voorstelling! Grappig, schattige engeltjes!!, verrassende special effects met zingen baby in buik, pratende en poepende dieren.

5 sterren

ingrid

Vond het een geweldige voorstelling, Jack als Agatha ,de kinderen en de dieren, poepen en sex horen bij het Leven!! Op naar Kerst 2011!

5 sterren

Ineke

Helemaal top !!! Zelden zo gelachen van het begin tot het eind,geweldig !!

5 sterren

Chris (nijmegen)

Dit maakte heel mijn kerst goed. Evenals bij Snorro hebben we weer volop genoten. Ook onze dochter van 9 jr vond het helemaal geweldig!

5 sterren

Marlies

Lees alle recensies van het publiek (11)

Moord in de Kerststal

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!