Nieuwsoverzicht

Het Makershuis, een ruimte

Aan de William Boothlaan, onze locatie Witte de With, zijn onze makers dagelijks aan het werk. Het is een plek waar het gonst van creativiteit en waar onze makers repeteren en spelen. Bianca van der Schoot, vaste maker van Theater Rotterdam vertelt wat dat inhoud, ons Makershuis.

>
Lees meer / Deel

Wel een dramaturg, geen dramaqueen

Met het ontstaan van een nieuw stadstheater wilt Theater Rotterdam een blijvende, krachtige en gezamenlijke stempel drukken op de stad en het theater. Hiervoor is de functie van een stadsdramaturg in het leven geroepen, ingevuld door Hajo Doorn. In een interview met zichzelf legt hij uit wat dat precies is.

>
Lees meer / Deel

Waar is het Theater?

Een essay van onze artistiek directeur Ellen Walraven over de situatie die een kunstwerk creëert en hoe daarbinnen de toeschouwers zijn geplaats. Welke waarden, conventies, ideologieën en betekenissen zijn daarin vervat? We moeten alles op het spel zetten.

>
Lees meer / Deel

Theater Rotterdam is een broedplaats waar iedereen welkom is

De een is geboren en getogen op de twee vierkante kilometer rond de schouwburg. De ander is nog volop aan het inburgeren. En de derde leerde via haar zoon de achterkant van de stad kennen. Samen vormen zij de leiding van een nieuwe organisatie in het hart van de stad: Theater Rotterdam.

>
Lees meer / Deel

'Geen avondje uit, maar avondje aan'

“Een programmeur staat altijd in een spagaat met de tijd. We kijken naar bezoekerscijfers van de afgelopen week, zijn benieuwd naar de voorstelling van vanavond en werken seizoenen vooruit. Deze week was ik al plannen aan het maken voor februari 2019.”

>
Lees meer / Deel

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien