bekijk de trailer

Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
12 juni 2015 - 11 augustus 2015

"Jetse Batelaan kan als geen ander een wereld oproepen waarin sprookjes een enge kant krijgen. Dat maakt zijn theaterwerk uniek. Acteurs Gijs Naber, Raymond Thiry en Anneke Sluiters weten dat schimmige grensgebied sterk uit te beelden”

 
Kester Freriks - Theaterkrant.nl
Bekijk alle recensies >

Jetse Batelaan is deze zomer terug bij het Ro Theater met de remake van zijn voorstelling REUZEN. De voorstelling is een coproductie met Theater Artemis.

Speciaal voor de theaterfestivals Oerol en Boulevard maakt hij een bewerking van deze absurdistische voorstelling over de angst van alle vaders en moeders om hun kinderen te verliezen. Dit keer te zien als openluchtvoorstelling.

In REUZEN zien we jonge ouders van drie meter hoog worstelen met hun omvang en de verantwoordelijkheid die zij plots gekregen hebben. In een wondere wereld, waar je niet weet waar de werkelijkheid eindigt en het sprookje begint, lijkt het onheil overal op de loer te liggen. Een alleenstaande en gehandicapte vaderreus die te maken krijgt met de medewerkers van “Wij helpen kinderen”.

Twee stadse reuzen die voor het eerst met hun pasgeboren baby door de ‘wilde’ natuur wandelen. En een stoere reus die met zijn Intertoys-tasje staat te wachten op zijn zoontje dat hij nog niet eerder mocht zien. Terwijl zij aan hun kinderen denken, vrezen zij misschien nog wel het meest zichzelf. Want hoe snuit je voorzichtig een neusje als je alles met reuzenkracht doet? 

Decorontwerper
Theun Mosk
Geluidsontwerp
Keimpe de Jong
Kostuumontwerper
Liesbet Swings
Lichtontwerp
Theun Mosk, Axel Dikkers

Cast

 • Raymond Thiry

  Raymond Thiry

  Acteur
 • Gijs Naber

  Gijs Naber

  Acteur
 • Anneke Sluiters

  Anneke Sluiters

  Actrice

Nieuws

REUZEN op Oerol

Bij Opium op Oerol werd uitgebreid stilgestaan bij Reuzen, Cornald Maas deed in het programma verslag van verschillende theater- en muziekvoorstellingen. Tijdens de uitzending sprak Cornald Maas met de acteurs Gijs Naber, Anneke Sluiters en Raymond Thiry en de regisseur Jetse Batelaan, over de thematiek achter het verhaal.

>
Lees meer / Deel

JETSE BATELAAN

Op 1 januari 2011 kreeg Jetse Batelaan zijn tweede kind. Een klein beetje later was daar Reuzen: de eerste voorstelling voor de grote zaal van deze regisseur. Hij maakte al eerder theater over ouders en kinderen, maar toen vanuit zijn leven als kind (Het geheven vingertje bij Theatergroep MAX.). Maar als vader was de wereld plots anders. 

Eerder maakte Jetse Batelaan voor het Ro Theater Hoofd (2007), Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet (2009) en Boe! Een spookverhaal voor grote mensen (2009).

GIJS NABER

Gijs Naber (1980) is sinds 2007 acteur bij het Ro Theater en was te zien in Leger, Vreugdetranen drogen snel, Dood van een Handelsreiziger, Woef Side Story en Lang en Gelukkig en vele andere producties. Voor zijn rol als Biff Loman in Dood van een Handelsreiziger ontving hij in 2012 de toneelprijs Arlecchino. Naast theater is Gijs bekend van zijn vele films als Zwartboek, Loft en De Heineken Ontvoering, en televisieseries als Lieve Liza en Penoza.  

Betrokken bij productie

Regieassistent Elke Schouten
Productieleider
 Anne-Marie Geldhof
Productieassistent Joppe Kos (stage)
Kleedster Karin van der Leeuw
Techniek Axel Dikkers, Bobby Verbakel, Maarten Blom, Andi Krijgsman, Hein van Leeuwen, Sidney van Geest, John Thijssen (coördinatie), Gert van Elderen (stage)
Technische productie Frank van der Weij
Rekwisieten Tamar Stalenhoef
Scènefotografie
 Kurt van der Elst
Met dank aan Hannah van Lunteren, Bart Slegers en alle meespelende kinderen van Terschelling en 's-Hertogenbosch

Coproductie met

Recensies

“Prachtig verbeeld. Groots theater”

Vincent Kouters Vincent Kouters
★★★★ de Volkskrant

“Batelaan kan als geen ander een wereld oproepen waarin sprookjes een enge kant krijgen. Dat maakt zijn theaterwerk uniek. Acteurs Gijs Naber, Raymond Thiry en Anneke Sluiters weten dat schimmige grensgebied sterk uit te beelden”

Kester Freriks Kester Freriks
★★★ Theaterkrant.nl

“Een trefzekere verbeelding van de onmacht en angst die elke ouder wel kent”

Sara van der Kooi Sara van der Kooi
Trouw

“Het dromerige duinlandschap in deze voorstelling van Artemis en het Ro Theater is prachtig en wordt op een filmische manier uitgebuit”

Marco Weijers Marco Weijers
De Telegraaf

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Reuzen

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!