Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
14 mei 2014 - 22 juni 2014

Lunchvoorstelling Samurai

Nieuw van het Ro Theater is de lunchvoorstelling Samurai. Een korte luchtige voorstelling met Jack Wouterse en Yahya Gaier. In de foyer van het theater kunt u voorafgaand de voorstellingen lunchen, een ideaal moment van ontspanning tijdens de (werk)dag. 

Iedereen kent de angst om door de mand te vallen, om niet te voldoen aan de norm. Bij de heer Zomeren, portier bij een bank in Samurai, wordt die angst tot in het absurde doorgevoerd. Ook acteur Jack Wouterse laat zich soms verlammen door hersenspinsels. In de voorstelling Samurai worden deze twee vormen van stress gecombineerd in een inspirerende performance. 

Jack Wouterse speelt (in regie van Yahya Gaier) een portier die ten onder gaat aan zijn perfectionisme, aan zijn angst om niet te voldoen. Maar voordat hij opgaat wordt Wouterse als acteur overmand door angst. Hij durft niet op. Yahya Gaier die de gastheer/hoofd techniek speelt, zet alles op alles om de voorstelling door te laten gaan. 

De lunch bestaat uit een heerlijke Rotterdamse lunch met broodjes van Jordy's Bakery en verschillende soorten beleg, zoals Rotterdamse jam en kaas. Natuurlijk ontbreekt koffie, thee, melk en jus niet op tafel. Bij het reserveren van kaarten kunt u direct en gemakkelijk de lunch bestellen. Deze staat vanaf 12.00 uur klaar.

Dramaturg
Liet Lenshoek
Vertaler
Liet Lenshoek

Cast

Nieuws


Een portier van een bankgebouw leidt een georganiseerd en teruggetrokken leven. Niemand kent hem, zelfs zijn chef weet zijn naam niet. Plichtsgetrouw arriveert hij elke ochtend stipt om 07.24 uur bij zijn werk. Als hij zich op een ochtend verslaapt, raakt hij totaal in paniek. In een wanhopige poging om tot een oplossing te komen, drijft hij zichzelf tot het uiterste.

Jack Wouterse speelt dit kleine pareltje van de hand van schrijfster Dea Loher samen met Yahya Gaier. In Samurai maken we mee hoe een intens punctuele receptiemedewerker van een bank zich verslaapt. Verslapen is zijn ergste nachtmerrie. Dat te moeten opbiechten gaat in tegen al zijn principes. We zien hoe hij in scène zet dat hij overvallen is in zijn eigen huis. Om er uiteindelijk achter te komen dat hij hier misschien een fatale fout heeft gemaakt…Spannend. Absurd. We verdwijnen in het hoofd van een man die niets over wil laten aan het lot, en juist dat wordt zijn fatale ondergang.

 

Meegewerkt aan de productie

Decor Roos Veenkamp 
Kostuums Erik Bosman 
Muziek Arjen Fortuin 
Licht Axel Dikkers 
Animaties Wim Bechtold 
Productie Ferida Yildiz (productieleiding), Yinling Chan (stage) 
Techniek Arjen Fortuin, Sidney van Geest, John Thijssen (coördinatie) 
Grafische vormgeving 75B 
Fotografie René Castelijn, Leo van Velzen 
Marketing Winfred van den Bor

Recensies

““Wouterse ontpopt zich meteen als aanstekelijke performer" ”

Karin Veraart Karin Veraart
★★★★ De Volkskrant

“"Verpletterende paniek en wonderschone acteurs"”

Ester van Aalst Ester van Aalst
Toneel.Blog

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

Leuke voorstelling, heerlijke lunch!

4 sterren

Martijn van Mechelen Martijn van Mechelen

Lorum ipsum Lorum ipsum Lorum ipsum Lorum ipsum

3 sterren

Glenn

Een paar goede hoogtepunten!

3 sterren

Rick

Ik vind het geweldig!

4 sterren

Rick Stoopman Rick Stoopman

Ik kan deze voorstelling aan iedereen aanraden. Wat een emoties, moest een traantje laten.

3 sterren

Franceco Franceco

Lees alle recensies van het publiek (7)

Samurai

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!