Tom van Kalmthout

Tom van Kalmthout is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Op het toneel was Tom o.a. te zien in de voorstelling Wachten op Godot van het Nationaal Toneel (2004) en Human Cargo van de Toneelmakerij (2010). Bij het Noord Nederlands Toneel speelde Tom in de voorstelling Don Juan (2013).

Tom van Kalmthout maakte zijn speelfilmdebuut met een hoofdrol in de familiefilm Snuf de Hond in Oorlogstijd (2008). Hij speelde ook de hoofdrol in de voor tv gemaakte opvolger Snuf de Hond en de jacht op Vliegende Volckert (2008).

Sinds 2011 vormt Tom samen met Yannick van de Velde het theatercollectief Rundfunk. Met hun debuutvoorstelling Rundfunk? wonnen ze de ITs Hits Tour en stonden ze in de finale van Cameretten. Ook stonden ze met Rundfunk? op de Parade.

In 2013 speelde Tom een rol in de aflevering Jongen van de veelgeprezen misdaadserie Van God Los. Samen met Yannick van de Velde presenteert Tom in 2014 het NTR Schooltv-programma Nieuws? Uit de Natuur! En speelde hij samen met Anke van 't Hof in de Bellevue lunchvoorstelling Ik vertel het graag zo.