bekijk de trailer

Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
6 april 2017 - 17 juni 2017

“Het gouden ochtendklokje plant zich niet voort. Je kan er op zien hoe laat het is. Tijd om te vertrekken.”

- Arjan Ederveen, Walden, 2015

Arjan Ederveen en Jack Wouterse komen met de ‘opvolger’ van Tocht. De tragikomische voorstelling waarin Ederveen en Wouterse omringd door het publiek twee oudere vrouwen speelden die worstelden met eenzaamheid, met vergeten, met paasbrood en een haas. Met Walden schrijft Arjan Ederveen opnieuw een tekst over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer. 

Ederveen en Wouterse, twee broers c.q. tuinkabouters schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke… De seizoenen  wisselen elkaar af, en de kabouters blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. 

De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv-programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee kabouters gevangen in de alledaagsheid van het leven. Walden is een ontmoeting tussen twee rasentertainers: Ederveen en Wouterse. Een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Speeldata Walden in 2017

Let op! De extra voorstellingen in het voorjaar 2017 van Walden zijn bekend. Ga naar het totale overzicht >

CREATIVES

Dramaturg
Liet Lenshoek
Kostuumontwerper
Erik Bosman
Lichtontwerp
Axel Dikkers
Ontwerper Kap & Grime
Leo Maliepaard
Vormgever
Marloes van der Hoek, Wikke van Houwelingen

Cast

Nieuws


Terugblik Tocht (2009)

Speciaal voor het Ro Theater schreef Arjan Ederveen in 2009 Tocht. Jack Wouterse en Arjan Ederveen speelden twee oudere vrouwen die worstelen met verlies, met eenzaamheid, met loslaten, met vergeten, met de dood en met de tijd.

Vlak voor Pasen zitten Margot en Bettie, twee oude vriendinnen, bij elkaar. Ze worden omringd door honden en mijmeren over het leven, een aangereden haas, de dood van man en kinderen. Ze snijden de paastaart aan en wachten op het bezoek. De acteurs zitten op keukenstoelen te midden van het publiek, hun honden lopen rond of liggen op het bed. Een haas en een klein meisje zorgen voor bizarre entre-acts.

Lees meer over Tocht >

 

Meegewerkt aan deze productie

regieassistentie Eva Toorop
kap en grime Simone Oosthuizen en Verena Korenaar
kleders Jacqueline de Maat en Ineke Blinde
techniek Hein van Leeuwen (en een techniek stagiair n.t.b.)
rekwisieten Eva Arends
productie Ferida Yildiz
marketing en pr Catelien van der Hoeven en Sjoerd Joosen
tourneeplanning Theaterbureau De Mannen
met dank aan Arjen Fortuin, Karin van der Leeuw, John Thijssen

Recensies

“De hit van Oerol is Walden van het Ro Theater. Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef [...] Hun weerbarstige dansje als Moeder Natuur en Vadertje Tijd is weergaloos. 'Je moet tijd zaaien om hoop te oogsten', is een van de onliners die echoot in deze broeierige moestuin vol dampende pootaarde en feestende reuzenkabouters”

Annette Embrechts Annette Embrechts
★★★★★ de Volkskrant

“Beide acteurs blinken uit in hilarisch stil spel en stoute, goed getimede taalvondsten. Maar, bijna terloops, schetsen ze daarmee ook een schrijnend beeld van ondoorgrondelijke eenzaamheid. ”

Sander Janssens Sander Janssens
★★★★ Theaterkrant.nl

“Ederveen schreef een eenvoudige, maar mooie tekst die met fraai, soms vertraagd spel, mooi tot leven komt dankzij de sterke spelers. De locatie is prachtig en voegt veel sfeer toe. Walden is een van de grootste hits op Oerol. Het is een aangename vrij pretentieloze voorstelling met een mooie afwisseling tussen lach en traan.”

Jos Schuring Jos Schuring
★★★ Scenes

“Het is prachtig hoe ze traag en bibberend van oudheid op gang komen. De plot is niet meer dan een brief met slecht nieuws die Ederveen voor Wouterse geheim houdt. Maar waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen.”

Ron Rijghard Ron Rijghard
NRC Handelsblad

“Arjan Ederveen geeft samen met Jack Wouterse herkenbaar gestalte aan twee broers op leeftijd. Ze schoffelen in hun volkstuintje, vangen elkaar vliegen af en zien het einde naderen in deze aangenaam anekdotische voorstelling. Waarbij absurdisme, komische platvloersheid en weemoedig gemijmer elkaar in kabbelend tempo afwisselen.”

Marco Weijers Marco Weijers
de Telegraaf

“Door de lichtzinnige toon (Wouterse en Ederveen spelen naast kabouters ook typetjes) en sketchmatige opzet valt de voorstelling in de smaak bij een breed publiek.”

Maartje Geels Maartje Geels
CLEEFT

“Het sprookjesachtige slot van 'Walden' is de kers op de taart. Anderhalf uur lang verbijt het publiek met liefde de houten kont om vooral niets te missen van deze ontwapenende voorstelling. Nee, het is niet groots en meeslepend. Maar wel indrukwekkend. ”

Mieke Kreunen Mieke Kreunen
Cultuurpodiumonline.nl

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

van begin tot het eind was de voorstelling boeiend, ontroerend en hilarisch. We hebben er buitengewoon van genoten.

5 sterren

Willem Schermerhorn Willem Schermerhorn

De eerste keer dat ik samen met mijn vriendin zat te janken. Mijn god wat is dit prachtig gespeeld. En zo verschrikkelijk herkenbaar. Heren, hulde.

5 sterren

Martijn

Geweldige ervaring, zwaar onder de indruk, enorme trip in tijd, beste voorstelling van de eeuw, echt waar!

2 sterren

Henk

Hilarisch, ontroerend, herkenbaar. Fenomenaal gespeeld door Ederveen en Wouterse.

5 sterren

Miriam Redeke

November 2016 - Echt geraakt door Walden, door de manier waarop Arjan en Jack 2 broers neerzetten die zo intens met elkaar vervlochten zijn

2 sterren

Ingrid

Geweldige voorstelling gisteravond in Utrecht. Mooie teksten, absurdistische scenes, wat een vakmensen die 2!

0 sterren

Wendy Visch

Zo op verheugd, zo,n groot talent Arjan Ederveen en dan zo,n grote teleurstelling, zeer saai meer voor doofstomme, zeer flauwe en oude grappen ,SLECHT

0 sterren

Ineke van der Lee

Prachtig. We hebben erg genoten. Eerste rij zaten we, dus we werden letterlijk het verhaal ingezogen. Wat een mooi spel. Jack en Arjan zijn vakmensen!

5 sterren

Henri

Enorm genoten van deze prachtige voorstelling.

0 sterren

hennie haneveld

za 1 oktober in Zaantheater, geweldig genoten van deze prachtige voorstelling, voor ons was het de opening van het theaterseizoen, kon niet beter!!!

5 sterren

sandra

het beste van Oerol 2016

5 sterren

Cors Fontaine

Wat een ontroerende voorstelling! Zo herkenbaar, kwetsbaar, prachtig. Ook erg gelachen maar vooral ontroerend. Grote klasse!

5 sterren

Margriet Stel

Ik vond het zeer ontroerend! Prachtig spel, met name van Jack Wouters. Alleen het deel met het "telefoonspelletje" vond ik niets toevoegen.

4 sterren

Sylvia van Velzen

Walden is echt een pareltje! Hier op #oerol16 echt ontroerd en enorm gelachen tegelijkertijd! Aanrader!

5 sterren

Janneke

Lees alle recensies van het publiek (19)

Walden

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!