bekijk de trailer

Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
12 december 2014 - 19 april 2015

Luister alvast naar het nummer 'BOEM' gezongen door dé dappere dichter Cyrano:


Wart Kamps wint de Zilveren Krekel voor zijn rol als Cyrano!

Lees hier het nieuwsbericht >
Hoe goed vond jij Wart Kamps als Cyrano? Laat je recensie onderaan deze pagina achter!

De Zere Neus van Bergerac is een welriekend sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Arjan Ederveen en Pieter Kramer toveren het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om in een vrolijke voorstelling vol Franse meezing-chansons, echte degengevechten en veel te veel haastverkledingen. Van de makers van de bekroonde voorstellingen Lang en GelukkigWoef Side StorySnorro en Moord in de Kerststal! Voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

Een verwarde wensfee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Denkt ze bij de wieg van een babyprinsesje te staan, blijkt er een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Ondertussen wordt de mooie stagiairefee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.

Componist
Raymund van Santen
Decorontwerper
Niek Kortekaas
Dramaturgie/scriptbegeleiding
Tobias Kokkelmans, Eva Jansen Manenschijn
Kostuumontwerper
Sabine Snijders
Lichtontwerp
Marc Heinz
Muziekteksten
Alex Klaasen
Ontwerper Kap & Grime
Cynthia van der Linden

Cast

Nieuws


Kom alvast in de sfeer van de voorstelling met de eerste single: 'Super Lekker Gevoel' gezongen door de stagefee Roxanne!

Familievoorstellingen van het Ro Theater vallen in de prijzen!

De familievoorstellingen van het Ro Theater vielen diverse keren in de prijzen. Woef Side Story (2012-2013) was met vijf Musical Awards (waaronder Beste Kleine Musical 2013) de grote winnaar van het Musical Award Gala 2013. Daarnaast won de voorstelling de Zapp Theaterprijs (Beste Jeugdvoorstelling 2013) en de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie van 2013.

Lang en Gelukkig (2007-2008 & 2013-2014) won de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie. Gijs Naber won begin januari de Musical Award 2014 voor beste mannelijke bijrol. Sylvia Poorta, nu te zien in De Zere Neus van Bergerac, was genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol. Dick van den Toorn ontving de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie (VSCD Jeugdtheaterprijzen). Hans Leendertse werd in 2008 genomineerd voor de Arlecchino (prijs voor de Meest Indrukwekkende Mannelijke Bijdragende Rol). De film Lang en Gelukkig won op het Nederlands Film Festival in 2010 drie Gouden Kalveren, waaronder de Film1 Publieksprijs!

Betrokken bij de productie

tekstbijdragen Wart Kamps
advies special effects Jakop Ahlbom
choreografie Klaus Jürgens, Jean-Louis Barning
poppen (ontwerp/uitvoering) Ineke Duivenvoorde i.s.m. Marjan van Geene
rijmwerk Cyrano Ted van Lieshout
scriptadvies Nathan Vecht
gevechten Jeroen Lopes Cardozo
muziekproductie Raymund van Santen, Remko Rijpkema  
productie Ad van Mierlo (productieleiding), Els Rastelli, Yoka van Zuijlen (assistentie)
regieassistentie Els Rastelli, Keri Folkerts (stage)
rekwisieten Roos Veenkamp, Jacqueline Goos (stage)
techniek John Thijssen (coördinatie), Axel Dikkers, Arjen Fortuin, Sidney van Geest (voorstellingsleider), Margreet van der Helm, Frank Hermans, Andi Krijgsman, Maurice Leentvaar, Hein van Leeuwen, Peter Leeuwenburgh, Tristan Franken (stage), Paul van der Zouwe en Maurits Goossens
assistentie decorontwerp Sjoerd Kortekaas, Mieke den Braber (stage)
uitvoering kostuums Karin van der Leeuw (coördinatie), Erik Bosman, Jacqueline de Maat, Gerda Knuivers, Annerieke Peek (stage) en Loek van Cruchten
kleder Ineke Blinde, Jacqueline de Maat, Karin van der Leeuw, Erik Bosman
uitvoering kap & grime Cynthia van der Linden, Leo Maliepaard, Hanneke van Roon, Kelly Debbe (stage) en Wieteke Nederkoorn (stage) 
pruiken Atelier Sjoerd Didden  
uitvoering decor Decoratelier Vorm & Decor, techniek Ro Theater
marketing Sjoerd Joosen (coördinatie), Catelien van der Hoeven (pr), Winfred van den Bor, Lou-lou Sorries (stage)
merchandise Lou-lou Sorries
educatie Marlou Stolk, Lin Roosen (stage)
tourneeplanning Impresariaat WallisFinkers  
grafische vormgeving 75B
crewcatering Wijnstok & Spruit
met dank aan Niek Barendsen, Marc van Bree (Kemna Casting), Iris Elstrôdt (het Nationale Toneel), Bernadet Kijzers (Toneelgroep De Appel)

Recensies

“Wat een heerlijkheid, een zaal 'van alle leeftijden', meedeinend op het sprookjesgevoel van de Orde van Vrije Feeën, de rijmelarij, kluchtige vondsten en het spektakel van degengevechten.”

Jacques d'Ancona Jacques d'Ancona
Leeuwarder Courant

“Meligheid en ontroering wisselen elkaar in rap tempo af, er zijn verbluffende special effects, sprookjesachtige decors en alle nummers kunnen rekenen op opendoekjes. Wart Kamps is een innemende Cyrano: even stuntelig als virtuoos(...) ”

Brechtje Zwaneveld Brechtje Zwaneveld
★★★★ NRC Handelsblad

“(...) de spijker op z'n kop: want onder regie van Pieter Kramer maakt het Ro van Zere Neus een buitengewoon aanstekelijk zooitje.”

Marco Weijers Marco Weijers
★★★★ de Telegraaf

“erg fijne nieuwe teksten van Alex Klaasen, de decors zijn een plaatje, en ja, alles is werkelijk knettergek(...) Gedurfd, knap en vooral om schaterend te lachen. ”

Erik Jonk Erik Jonk
★★★★ Metro

“Grappige, dynamische en soms ook ontroerende voorstelling. fijn over de top, swingend, supervlot geregisseerd verhaal. ”

Karin Veraart Karin Veraart
★★★★ Volkskrant

“Sylvia Poorta is van majesteitelijk niveau als opperfee Aurora”

Jeroen Schat Jeroen Schat
Musicalworld.nl

“Deze voorstelling is geweldig als uitje voor het hele gezin, is met veel plezier en kunde gemaakt en vooral het acteerwerk is heel erg goed. ”

Nicky Ebbeng Nicky Ebbeng
Musicalsites.nl

“opnieuw een geslaagde familievoorstelling, vakkundig opgebouwd uit een samenraapsel van grappen, acrobatiek en zang.”

Myrthe Timmers Myrthe Timmers
Ilovetheater.nl

“Onderbroekenlol en ontroerende momenten. Wart Kamps draagt de voorstelling soepel en ontroert. ”

Dick van Teylingen Dick van Teylingen
★★★ Theaterkrant

“Spitse dialogen vol grappen en woordspelingen, spectaculaire degengevechten, breakdance, mooie liedjes, drie uur lang kijk je je ogen uit. ”

Sonja de Jong Sonja de Jong
Noord-Hollands Dagblad

“opnieuw een geslaagde familievoorstelling ”

Mieke Zijlmans Mieke Zijlmans
Theaterjournaal

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

Geweldig!! was een super leuke voorstelling met veel humor en een leuk verhaal, zeker een aanrader!

5 sterren

lisa

Wat is het toch fijn dat er mensen zijn die zulke mooie dingen maken! Geluksmoment vanmiddag in de Rotterdamse Schouwburg

5 sterren

Astrid Wassenaar Astrid Wassenaar

Vandaag met ons zoontje bij de voorstelling geweest. Genieten met de hoofdletter IE. Heerlijke humor, goed verhaal en mooie muziek!

5 sterren

Huub Welman Huub Welman

In Hoorn vanavond gezien. In jaren niet zo gelachen en heel veel mensen met mij. De tranen rolden over mijn wangen, mijn mascara is zeker doorgelopen.

5 sterren

Jansje Lok

In één woord geweldig, wat heb ik genoten. Net zo leuk als Snorro, misschien nog een tikje leuker! Volgend jaar weer, heb er nu al weer zin in.

5 sterren

Lineke Hoogenberg

Wij hebben vandaag, 5 april 2015, in Arnhem de voorstelling gezien en vonden het GEWELDIG! Voor kinderen én volwassenen: absolute aanrader. Chapeau

5 sterren

christien boers

Supervoorstelling. Zojuist met feestje van onze dochter heen gegaan. 10 superenthousiaste 9 jarige meiden!

5 sterren

Tim

Echt geweldig!!! Bedankt voor een heerlijke middag!!!

5 sterren

Nancy

We hebben al veel in het theater gezien, maar dit was het beste ooit. De meezing-CD is al binnen, dus genieten we nog wat langer!

5 sterren

ingrid

Fantastische voorstelling. Veel grappen en grollen, prachtige liedjes, snel wisselende decors. Top avond uit met kleinkinderen!

5 sterren

Dixie Scholt-hylkema

Fantastisch! Voor onze kinderen en voor ons een heerlijke voorstelling. Met overduidelijk veel plezier gespeeld! Gelachen en genoten! Dank je wel!

5 sterren

Michel Netty Christian en Martijn

Super voorstelling, geweldige teksten, meesterlijke acteurs!

5 sterren

Ellen

Ik vond het een hele leuke voorstelling! Trol knoessie boessie vond ik heel grappig! Ik verheug me al op de voldende voorstelling. Groetjes Saar.

5 sterren

saar russcher

Wat een heerlijke avond om samen met je kinderen te beleven. na afloop van de voorstelling werd er volop op straat over gepraat. Dat is theater!

5 sterren

Rado En Ellen Rado En Ellen

Weer avond genoten van mooie show met grapjes voor de jeugd maar ook voor de "oudjes" in de zaal. Top avond met Arjan Ederveen, Jack Wouters

0 sterren

marcel

Ik vond het echt waardeloos, niet komisch, jammer dat het zo duur was. Ik zal niet snel nog een keer gaan! Mijn dochter vond het ook helemaal niks.

0 sterren

Esther

Voor volwassen mensen in het begin te kinderachtig, maar later is dat helemaal goe gekomen en vonden wij het fantasties. Geweldig. Ruud

5 sterren

Ruud Brouwer

Wij waren zaterdagavond in de Stadsschouwburg van Groningen. Wat fantastisch, boeiend, verrassend en plezierig. Het zal ons nog lang (ver)heugen!

5 sterren

Fam. van den Beemt

Een hele knappe voorstelling, swingend en komisch! Niettemin kan de articulatie van de liedjes beter - er zitten ook mensen op het schellinkje...

5 sterren

Roderic

Echt geweldig! Humor, theater, dans en zang. Voor jonge kinderen heel leuk maar ook voor de volwassenen. Dubbelzinnigheid op en top!

5 sterren

Mari

Jemig wat onwijs leuk en knap! Wij waren met n grote familie en de jongste 8, wat pubers tm leeftijd 66 en iedereen vond t geweldig!

5 sterren

Aryette

Hele leuke voorstelling met veel humor! Echt een aanrader voor iedereen. Heel verassend en mooi gespeeld.

5 sterren

Familie de Graaf

Voorstelling was super, ontzettend leuke avond gehad. Kinderen vonden het ook hilarisch en hebben 3 uur met grote ogen gekeken.

5 sterren

Vera

Wij adviseren iedereen om naar de voorstelling te gaan. De Zere Neus was zeker de moeite waard

5 sterren

Betty

Supervoorstelling! Luid brullend ....Hoeft niet perfect te zijn, durf knettergek te zijn.... teruggereden naar Utrecht. Rotterdam is cool!

5 sterren

Huub Beijers

Hilarisch, mooie liedjes en zelfs ontroerend. Wat een feest!

5 sterren

Wilco

Een supervoorstelling! Hilarisch! We hebben genoten en zouden zo nog een keer gaan!

5 sterren

Jit

Twee jaar geleden de Woef story en nu dit. Wij zijn fan voor het leven, fantastische voorstelling. Het plezier straalt er van af

5 sterren

Bertina Hurrell

Geweldig, leuk geestig goed gezongen.We waren met zeven familieleden in de leeftijd van 10 tot 74 jaar.

5 sterren

Dorien Rutten

Wat een vrolijke voorstelling; erg grappig, leuke liedjes en goed spel. En wat een heerlijke rol van Arjan Ederveen. We hebben genoten!

5 sterren

Esther

Vaste prik sinds 2007 (Lang en gelukkig): aan het eind van het jaar met de kinderen aan (nu 15 jaar) naar de familievoorstelling.

5 sterren

Harry

Fantastische avond gehad, heerlijke liedjes, supergoede spelers (Arjan Ederveen is gewéldig). Kinderen vonden het ontzettend leuk, net als wij zelf.

5 sterren

Bar

We waren met 3 generaties en alle drie hebben we genoten! We gaan al jaren naar de fam.voorstelling en dit was weer een topper!

5 sterren

Loes

Met dochter (7) voor het eerst naar ècht theater.... Wat hebben we gelachen! We vonden het beiden geweldig.

5 sterren

Christa & Meike

Wat was het een rijke voorstelling met alles wat je je maar wenst voor een super theateravond uit met je kleinkinderen. Dank jullie wel!

5 sterren

Joke Johan Damian Elvira

Net zoals vorig jaar hebben we op 3 januari op de eerste rij weer enorm genoten samen met onze kleindochter.

5 sterren

Anneke van Vliet

Hilarisch & Geniaal!! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

5 sterren

Cynthia Roos-Kempers Cynthia Roos-Kempers

Zoals ieder jaar sinds Rattaplan, Mathilde enz. met een grote grijns de zaal uit! Wat een leuke traditie.

4 sterren

Lien

Fijne familievoorstelling met meerdere lagen. Onderbroekenlol gaat hand in hand met engagement. Wees jezelf, dat is toch een mooie kerstboodschap?

4 sterren

Gerdien

Wat hebben we weer genoten. Extra complimenten voor Arjan Ederveen als fee, de gedurfde maar hilarische liedteksten (op het nummer van Stromae)!

5 sterren

Elisa

2 kersdag het ro echt top echt prachtigen voorsteling ook voor de hapy singel

5 sterren

Evert van Welie Evert van Welie

Fantastische voorstelling voor jong en oud! Vanaf het eerste moment tot de laatste gezongen noot.....heerlijk amusement. Vijf sterren waard....!!

5 sterren

Marcel Strijp

Met onze dochter geweest. Op de eerste rij zitten maakte het nog eens extra spannend! Dank jullie wel voor een onvergetelijke en fantastische avond!

5 sterren

Elize Elkenbracht

Geweldig genoten met de hele familie , Hilariteit, veel gelach en vrolijkheid , mooie première ! Costuums van de musketiers prachtig van kleur .

4 sterren

John Wouda

Het was geweldig!!! Ik ga gewoon nog een keer!

5 sterren

Tanja de Vrede

Super leuke voorstelling voor jong en oud. Heb me suf gelachen

5 sterren

Danielle Schipper

Wij zijn met onze kleinzoon naar de try out geweest afgelopen woensdag,het was geweldig ! Dank jullie allemaal voor een onvergetelijke avond

5 sterren

Camine Muller

Zo leuk!! Dank voor de geweldige avond!!

5 sterren

Zita Bebenroth

Zo topppp

5 sterren

Helen Bergers

Het was weer geweldig

5 sterren

Martine Uytdehaag

Geweldige show, heb genoten, fantastische songs en goed gespeeld, dank zo veel voor het prachtige beeld.

4 sterren

De Wolf Martin

De voorstelling Lang en Gelukkig was van een hoogstaand niveau, kun je een jaar later de hooggespannen verwachting inlossen? Deels, af en toe te slap.

4 sterren

Manuel Diez

We hebben uitbundig gelachen, er werd erg goed gespeeld, ook de decors en kostuums waren prachtig,leuk voor de hele familie.

5 sterren

Loes Zaat

Try-out gezien, het is weer een hele mooie voorstelling. Spelers en technische bedankt voor de uitvoering en veel succes met de komende uitvoeringen.

5 sterren

Marcel de Kok

Een boeiende voorstelling waarin zang, dans, gevechten, verkleedpartijen en emoties in rap tempo worden afgewisseld. Prachtige decors en veel humor!

5 sterren

Agnes Coster

Lees alle recensies van het publiek (62)

De Zere Neus van Bergerac

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!