Beppe Costa

Wie is Beppe Costa?

Beppe Costa (1956) is muzikant, acteur en componist. Voor het Ro Theater was hij in die verschillende hoedanigheden de afgelopen jaren onder andere te zien inBaal en De Gebroeders Karamazov en hij verzorgde als ‘gerauschmacher’ de geluiden in het hoorspel Ro Radio. Samen met Alize Zandwijk heeft hij de voorstelling Hondsdagen gemaakt. Tijdens de Weken van de Waanzin geeft hij zich met de actrices van het Ro Theater over aan ‘muzikaal exorcisme’ in het stukTaranta. Vorig seizoen was Beppe te horen en te zien in Heimwee, dit seizoen is hij te zien in de coproducties Gaunerstück en Das Leben auf der Praça Roosevelt.

Beppe is onder andere bekend van films als Ja Zuster, Nee Zuster  (2002)Koning van Katoren  (2012), Valentino (2013) en televisie-programma’s alsKoefnoen,'t Schaep met de 5 poten en Villa Achterwerk. Met Bodil de la Parra en Lidwien Roothaan maakte hij vorig seizoen het stuk De Meisjes van Mussolini  (2010). Naast het Ro Theater is Beppe ook verbonden aan het muziektheatergezelschap Orkater.  

"Muziek komt en gaat en is een organisch geheel met het toneelstuk. Een groot compliment voor Maartje Teussink en Beppe Costa." – Toneelblog (Dood van een Handelsreziger