bekijk de trailer

Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
29 maart 2017 - 21 mei 2017

Echte verandering heeft met sterven te maken

Midden in een stad staat een man voor een raam. Hij staart voor zich uit en neemt de wereld in zich op, met haar enorme hoeveelheid mensen, dromen, gelukzaligheden, zorgen en gedachtes. De man zag het leven altijd als een opeenstapeling van toevalligheden, zonder een spoor van samenhang. Maar door een beslissende gebeurtenis in zijn leven, verandert zijn blik voorgoed.


Trailer Find me a boring stone

“Er zijn er die er zomaar tussenuit gepiept zijn en nooit nooit meer terugkomen. Waardoor je ineens veel en veel meer aan ze moet denken dan ooit tevoren.”

Na een groot verlies openbaart zich voor hem een eenheid, een verbinding tussen alles. De buitenwereld verandert voor zijn ogen in iets troostrijks. Hij ziet helderder dan ooit. Alsof hij nu begrijpt wat hij nooit eerder kon begrijpen. Find me a boring stone is een ode aan het leven en de schoonheid van het bestaan. Een ode aan iedereen die is overgebleven op deze wereld, aan iedereen die probeert het leven weer te omarmen.

Een nieuwe tekst van Rik van den Bos (Leger, Van Waveren), geschreven voor regisseur Erik Whien (Who’s Afraid of Virginia Woolf?, De Wereldverbeteraar) en gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza).

Find me a boring stone is de eerste voorstelling die Erik Whien maakt bij Theater Rotterdam - het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum. Erik Whien is één van de vaste makers.

CREATIVES

Componist
Stan Vreeken
Decorontwerper
Marc Warning
Dramaturg
Liet Lenshoek
Kostuumontwerper
Rebekka Wörmann
Lichtontwerp
Axel Dikkers

Cast

  • Stan Vreeken

    Stan Vreeken

    Componist, Muzikant
  • Gijs Naber

    Gijs Naber

    Acteur

Nieuws


Werken mee aan deze productie

tekst Rik van den Bos
regie Erik Whien
dramaturgie Liet Lenshoek
spel Gijs Naber
muziek Stan Vreeken
scenografie Marc Warning
licht Axel Dikkers
kostuums Rebekka Wörmann
kostuumatelier Karin van der Leeuw
techniek Sidney van Geest, John Thijssen (coördinatie), Axel Dikkers
uitvoering decor Vorm & Decor, techniek Theater Rotterdam

productieleiding Ferida Yildiz
marketing Clint van der Hartt (coördinatie), Kari van der Ploeg, Bart van de Ree, Davids Danoss
pers Anne Helsen
educatie Marlou Stolk, Marijke Dijkwel
fotografie campagnebeeld Nick Helderman
scènefotografie Sanne Peper
video Davids Danoss
met dank aan Eva Arends

 

 

 

 

Recensies

“Naber is een ongelooflijk begenadigd acteur met een vlijmscherp taalgevoel. [...] Zelden zie je een acteur zo vrij van effectbejag, vol vertrouwen op de krachtige, poëtische en ontroerende tekst die hem draagt.”

Sara van der Kooi Sara van der Kooi
★★★★★ Trouw

“Stan Vreeken heeft een stem uit duizenden, die kan teder je hart aan flarden zingen.”

Loek Zonneveld Loek Zonneveld
★★★★★ Theaterkrant

“Whien laat de tekst z'n werk doen [...] de haast achteloze, maar knap geconstrueerde tekst die als een lentebries zachtjes over het publiek heen waait. ”

Joukje Akveld Joukje Akveld
★★★★ Parool

“Find me a boring stone is ondanks het rouwproces een louterende levensles die zich langzaam in je vastzet. Zonder heel direct op de emotie te spelen, om dan ineens alsnog binnen te komen.”

Esther Kleuver Esther Kleuver
★★★★ Telegraaf

“Nooit wordt zijn [Nabers] performance sentimenteel, zijn tekstbehandeling is vloeiend.”

Karin Veraart Karin Veraart
★★★ Volkskrant

“Zoals de man zich moet verzoenen met zijn lot, zo lijkt de voorstelling zelf een Boeddhistische oefening in acceptatie [...] Dat is interessant, en knap uitgevoerd.”

Herien Wensink Herien Wensink
★★★ NRC

“Nergens gaat het expliciet over rouw of wat er gebeurd is. Wel voel je de pijn door de tekst heen, ondanks de monotone vertelmanier van Naber. Door deze wijze van vertellen wordt de prachtige tekst in de schijnwerpers gezet en niet de acteur; een verdienste van acteur Naber, maar ook van regisseur Whien.”

Léonie Sanders Léonie Sanders
★★★★ Scènes

“De kracht van Find me a boring stone is dat het niet emotioneel of sentimenteel hoeft te worden om te kunnen ontroeren. Het verlies waarmee de man [...] worstelt komt al tot uiting in zijn mimiek en houding, maar ook in de sterke tekst van Rik van den Bos en in de kleine, breekbare liedjes van Stan Vreeken.”

Pieter Olde Rikkert Pieter Olde Rikkert
★★★★½ 8Weekly

“Maar hoe kaal ook, toch boeit deze monoloog, dank zij de sterke tekst van Van den Bos en de naturel vertolking door Naber”

Sonja de Jong Sonja de Jong
Haarlems Dagblad

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

I have noticed that your website needs some fresh articles. Writing manually takes a lot of time, but there is tool for this time consuming task,

0 sterren

BJ

I have noticed that your website needs some fresh articles. Writing manually takes a lot of time, but there is tool for this time consuming task,

0 sterren

OR
Find me a boring stone

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!