Daan Wijnands

Daan studeerde jazztheater- en showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Choreografie:

Daan verzorgde de choreografie/staging voor de televisieserie Petticoat en de film De Zevende Hemel die nog dit jaar te zien zal zijn de Nederlandse bioscopen  Voor theater choreografie/staging van Ciske de Rat, De Gelaarsde Poes (ROtheater), In de ban van Broadway, Moeder ik wil bij de Revue, Onder de groene hemel, Een avond met Dorus, Als je niet leeft kun je niet scoren, Putting It Together, Sonneveld, Powervrouwen, Hij Gelooft In Mij, Grand Hotel, Toneelgroep de Appel, Schraap, Next to Normal, De Eetclub, Droomvlucht, Spring Awakening, Urinetown, Sunset Boulevard, Simone-Songs From The Heart & Songbook, Plien & Bianca,), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Symphonica In Rosso - Paul De Leeuw en Jesus Christ Superstar.

Begon zijn danscarriè€re bij Djazzex Modern Jazzdance Company. Gevolgd door de musical producties West Side Story, Anatevka, Chicago (Utrecht en West End -Londen), 3 Musketiers, Crazy For You en de theatervoorstelling Simone - Songs From The Heart.

Prijzen:

Ontving driemaal de John Kraaijkamp Musical Award: voor Beste Choreografie/Musical Staging voor Spring Awakening (2011), Urinetown (2010) en voor Aanstormend Mannelijk Talent voor zijn rol in Chicago (2000).

Werd ook meerdere malen genomineerd: in 2015 in de categorie Beste Regie/Choreografie voor Moeder ik wil bij de revue en in 2009 voor Beste Choreografie voor JOSEPH.

Voor een compleet overzicht ga naar: daanwijnands.nl 

Werkt nu mee aan: