Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
22 november 1998 - 14 juni 1998

De Montecchi’s en de Capuleti’s: twee machtige families in een stad staan elkaar naar het leven. Romeo en Julia zijn de kinderen van deze rivaliserende clans. Hun liefde laait hoog op, maar is van begin af aan gedoemd. Er vallen doden aan beide kanten, de kans op verzoening verschrompelt meer en meer. De jong geliefden moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar en trouw aan de eigen wortels. Kun je ontkomen aan de rampzalige gevolgen van generaties gevoede haat? Zijn bloedbanden sterker dan de zuchten van het hart?

Romeo en Julia is een van Shakespeares meest gespeelde en gewaardeerde stukken. De eenvoud van de vertelling naast de schittering van de taal maken het stuk onweerstaanbaar voor makers en publiek. We volgen de gedoemde liefde en de strijd in een stad door het hele gebouw van het RO Theater, van de straat tot aan het dak. Er is Shakespeare, er is feest, er is muziek, er wordt gedanst, gezoend, geleefd en gerouwd. Met Hannah van Lunteren als Julia, Gijs Naber als Romeo en Rotterdamse vrouwen uit de voorstelling Moeders in de rol vanJulia’s voedster. Rotterdamse jongeren van dansschool Moves Rotterdam geven verrassend vorm aan de strijd tussen de twee kampen.

 

Dramaturg
Liet Lenshoek
Kostuumontwerper
Sabine Snijders
Lichtontwerp
Marc Heinz

Cast

 • Yahya Gaier

  Yahya Gaier

  Acteur
 • Herman Gilis

  Herman Gilis

  Acteur
 • Sylvia Poorta

  Sylvia Poorta

  Actrice
 • Lukas Smolders

  Lukas Smolders

  Acteur
 • Hannah van Lunteren

  Hannah van Lunteren

  Actrice
 • Gijs Naber

  Gijs Naber

  Acteur
 • Bright Omansa

  Bright Omansa

  Acteur
 • An Hackselmans

  An Hackselmans

  Actrice

Er is feest, er is muziek, er wordt gedanst, gezoend, geleefd, gerouwd. Overwint de liefde in deze Rotterdamse Romeo en Julia in en om het RO Theater? 

Recensies

Er zijn momenteel nog geen recensies over deze voorstelling.

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan
Romeo en Julia