bekijk de trailer

Archief

Deze voorstelling heeft gespeeld van:
15 december 2016 - 9 april 2017

Snorro, de gemaskerde held, gebaseerd op het veelgeprezen avonturenstuk, is nu te zien in een totaal nieuw jasje van het team achter de succesvolle familievoorstellingen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig.


Nieuwe trailer Snorro

Suikersmokkel, nieuwe romances en treingevechten met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De regie is weer in handen van Pieter Kramer en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn in de rol van Snorro.

In deze gloednieuwe musical bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek.


 

Choreograaf
Daan Wijnands
Componist
Mariachi Tierra Caliente
Decorontwerper
Sjoerd Kortekaas
Dramaturgie/scriptbegeleiding
Eva Jansen Manenschijn
Kostuumontwerper
Sabine Snijders
Lichtontwerp
Remko van Wely
Muziekteksten
Alex Klaasen
Muzikale leiding
Boudewijn Ruigrok
Ontwerper Kap & Grime
Cynthia van der Linden

Cast

Nieuws

Snorro genomineerd voor Zapp Theaterprijs 2017

Onze familievoorstelling Snorro is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs! Welke van deze voorstellingen het beste is, wordt bepaald door een kinderjury bestaande uit acht kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zij maken de uiteindelijke winnaar in september samen met Zappers Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand bekend in het televisieprogramma Zapp Live (KRO-NCRV).

>
Lees meer / Deel

De Ro-familievoorstellingen vallen in de prijzen

De familievoorstellingen van het Ro Theater vielen diverse keren in de prijzen. In 2016 won De Gelaarsde Poes de Zapp Theaterprijs! "De Gelaarsde Poes is drie uur lang een groot feest, niet alleen voor kinderen - ook voor hun ouders. De tijd vliegt voorbij, omdat er zoveel gebeurt. De hele zaal gaat blij naar huis!", aldus de kinderjury.

Wart Kamps won in 2016 de Musical Award voor Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical en vorig jaar de Zilveren Krekel voor zijn rol in De Zere Neus van Bergerac. Sylvia Poorta won de Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical 2016 en Gijs Naber won voor zijn bijrol in Lang en Gelukkig de Musical Award 2015. Woef Side Story (2012-2013) was met vijf Musical Awards (waaronder Beste Kleine Musical 2013) de grote winnaar van het Musical Award Gala 2013. Daarnaast won de voorstelling de Zapp Theaterprijs (Beste Jeugdvoorstelling 2013) en de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie van 2013.

Lang en Gelukkig won in 2008 tevens de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie. Dick van den Toorn ontving de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie (VSCD Jeugdtheaterprijzen). Hans Leendertse werd in 2008 genomineerd voor de Arlecchino (prijs voor de Meest Indrukwekkende Mannelijke Bijdragende Rol). De film Lang en Gelukkig won op het Nederlands Film Festival in 2010 drie Gouden Kalveren, waaronder de Film1 Publieksprijs!


Commercial Snorro (2016/2017)

Betrokken bij de productie

tekst Don Duyns
regie Pieter Kramer
liedteksten Alex Klaasen, Loes Luca
muzikale leiding Boudewijn Ruigrok
regieassistentie Esther Habbema, Anna Verkouteren Jansen (stage)
dramaturgie Eva Jansen Manenschijn
choreografie Daan Wijnands
gevechtschoreograaf Jeroen Lopes Cardozo
decorontwerp Sjoerd Kortekaas
lichtontwerp Remko van Wely
kostuumontwerp Sabine Snijders
ontwerp kap en grime Cynthia van der Linden
ontwerp poppen Ineke Duivenvoorde
ontwerp geluidseffecten Leo Anemaet
rekwisieten Eva Arends

productieleider Yoka van Zuijlen
productie Selma Hanzon, Ferida Yildiz
voorstellingsleiding Sidney van Geest
techniek John Thijssen (coördinatie), Margreet van der Helm, Frank Hermans, Julius Geleijnse, Andi Krijgsman, Maurice Leentvaar, Hein van Leeuwen (1e inspiciënt), Peter Leeuwenburgh (1e inspiciënt), Bas Berensen, Martijn van Nunen (stage)
danscoördinatie danskinderen Sara Rensema
stagiaires dansassistentie Liselotte Netjes, Roos Zwigtman, Britt Rangé, Juul Spoor
kostuums Karin van der Leeuw (coördinatie), Erik Bosman, Gerda Knuivers, Jacqueline de Maat, Jacqueline van Eeden, Kimberly Coenders (stage)
kleden Ineke Blinde, Isabel Blokland, Roos Mikx
kap en grime Cynthia van der Linden, Leo Maliepaard, Hanneke van Roon, Bärbel Scheid, Vito Armando (stage), Minou Snijder (stage), Jamie-Lee Wattimena (stage), Carmen de Fretes (stage)
pruiken Atelier Sjoerd Didden
decorbouw Decoratelier Vorm & Decor, techniek Ro Theater

educatie Marlou Stolk, Mynou van der Linden
marketing Sjoerd Joosen (coördinatie), Michael Rabbers, Davids Danoss
merchandise Edwin Klazinga, Laura Peters, Timo van Haasen, Denise de Hoog
teksten programmafolder Don Duyns, Boudewijn Ruigrok
fotografie René Castelijn, Leo van Velzen
vormgeving campagnebeeld IN10 – Annelies Jansen, René Castelijn, Violina Jeliazkova, Sjoerd Joosen
vormgeving programmaboek IN10 – Annelies Jansen
drukwerk programmaboek Efficiënta Offsetdrukkerij
tourneeplanning Theaterbureau De Mannen
crewcatering Wijnstok & Spruit
met dank aan alle deelnemende dans -en theaterscholen, El Arte Mexicano, Martin Herrara Meza, Monica Raya, Aris Pretelin, Andrea Pacheco, Ocki Klootwijk (Rock Town Studio), het Nationale Toneel, Ghislaine van der Kamp, LTT Henk

Recensies

“Ook nieuwe Snorro is een waar feest”

Sander Janssens Sander Janssens
★★★★ Het Parool

“Snorro is wederom een drie uur durend feest, dat van flauwigheden aan elkaar hangt, maar tegelijkertijd het theater en al zijn wetten op een voetstuk zet. Met minimale middelen wordt een zo groot mogelijk feest getrapt, met een traan op de koop toe.”

Sander Janssens Sander Janssens
★★★★ Het Parool

“Het is die haast anarchistische vrolijkheid die de familievoorstellingen van het Ro Theater zo sterk maakt.”

Sander Janssens Sander Janssens
★★★★ Het Parool

“Musical Award-koning flikt het weer met Snorro”

Erik Jonk Erik Jonk
★★★★ Metro

“Wie zoveel vernuft en gekkigheid in tweeënhalf musical weet te stoppen, mag nog jaren doorgaan.”

Erik Jonk Erik Jonk
★★★★ Metro

“Vrolijk, recalcitrant theaterfeest”

Bianca Bartels Bianca Bartels
★★★★ Trouw

“Han Oldigs is geniaal als de rondborstige tante Esmeralda en als een aandoenlijke verliefde dikke sergeant. [...] Meral Polat zingt en danst aanstekelijk als de temperamentvolle Conchita waar Don José/Snorro voor valt.”

Bianca Bartels Bianca Bartels
★★★★ Trouw

“Sylvia Poorta steelt de harten als het lelijke, truttige meisje Dolores die verliefd wordt op een paard. En dat pratende paard-met-een-ego is een sterke rol van Bas Hoeflaak die ook overtuigend een gemene kontkrabbende viezerik speelt.”

Bianca Bartels Bianca Bartels
★★★★ Trouw

“De kracht van Snorro zit hem in de supergrappige over-de-top personages die een absurde invulling geven aan het verhaal dat zich afspeelt in Mexicaanse setting, compleet met sombrero's, (dansende) cactussen en een kale prairie.”

Bianca Bartels Bianca Bartels
★★★★ Trouw

“Eigenlijk is er niets dat niet leuk is aan Snorro”

Sanne Thierens Sanne Thierens
★★★★ Theaterkrant

“[Dick] Van den Toorn schakelt kundig tussen de ingetogen Don José en de spannende held Snorro, daarin bijgestaan door zijn stuntdubbel (Erwin Dörr) die hoge ogen gooit met salto's en spectaculaire sprongen.”

Sanne Thierens Sanne Thierens
★★★★ Theaterkrant

“Het geheel wordt begeleid door het verrukkelijke Mariachi Tierra Caliente-orkest, dat Zuid-Amerikaanse klinkende wijsjes speelt vol muzikale verwijzingen die uiteenlopen van Michael Jackson tot het passende Man van La Mancha.”

Sanne Thierens Sanne Thierens
★★★★ Theaterkrant

Wat vond jij van de voorstelling?

Login met Facebook

 of 
Doorgaan

31 maart: ik kan me niet herinneren wanneer ik zo hard heb gelachen, tot tranen aan toe. Alles was zo totaal perfect en fris!

5 sterren

erik

In Den Bosch genoten van SNORRO! Wauw wat een wervelende energie + hilarische rollen en dat met livemuziek! dat moeten meer gebeuren! Echte aanvuller

4 sterren

Marc van Creij Marc van Creij

In Den Bosch genoten van SNORRO! Wauw wat een wervelende energie + hilarische rollen en dat met livemuziek! dat moeten meer gebeuren! Echte aanvuller

0 sterren

Marc van Creij Marc van Creij

Bedankt voor een fantastische avond! De muziek, de timing, de vondsten in tekst, decor, alles: subliem. Heel hard gelachen. Superproductie!

5 sterren

Els

Eerste rij, nog nooit zo veel en zo lang gelachen, genoten van de heerlijke personages, prachtige zang en muziek en het geweldig decor. FANTASTISCH!!!

5 sterren

Marloes

Een fantastische voorstelling waar je nog lang met veel vrolijkheid en enorme blijheid aan terug kunt denken. Dank jullie wel.

0 sterren

Inge de Roo

Dit was vooralsnog de leukste voorstelling ooit!! Zowel wij als onze kinderen vonden het geniaal grappig en prachtig !!

5 sterren

Makaika fuchs

Briljante voorstelling voor jong en oud, genoten!

5 sterren

Marike

heel erg leuk, vrolijk, komisch voor jong, met een knipoog naar volwassenen, knap gedaan. volop genoten, hele gezin!

5 sterren

Chris te Braak

heel erg leuk, vrolijk, komisch voor jong, met een knipoog naar volwassenen, knap gedaan. volop genoten, hele gezin!

5 sterren

Chris te Braak

Fantastich geacteerd, gezongen, prachtige decors, ijzersterke teksten, geweldige muziek. Wat een talent, in één woord :SUBLIEM. Heb genoten!!!

5 sterren

Helen

Weer super voorstelling waar volwassenen en kinderen keihard kunnen meezingen. Gelachen en ontroerd geweest. Heel grappige personages!

5 sterren

annelies kooiman

¡¡Caramba!! Wat 'n onwijs gave voorstelling! Echt heel knap gedaan: zeer grappige teksten, super decors (vooral trein), gepassioneerd geacteerd!

5 sterren

Rogier Etman

Wat was dit fantastisch! Jammergenoeg nu weer een jaar wachten tot een nieuwe familievoorstelling van het Ro-theater.

5 sterren

Jennifer van Wetering Jennifer van Wetering

Lange tijd niet zo gelachen bij een theatervoorstelling! Echt onafgebroken top! Zouden zo weer kunnen gaan.

5 sterren

Jos&Paulien&Valentine

Wat een heerlijke voorstelling. Samen met mijn man en dochter van 7 geweest. Tranen van het lachten! Prachtige muziek. Zeer goed gedaan!

5 sterren

Sabine

Samen met mijn dochter van 10 en moeder van 66 Snorro bezocht. De tranen van het lachen liepen over onze wangen!

5 sterren

Christa Huisman

Grandioze voorstelling..!!!! heel veel complimentarios voor alle makers van dit feestelijk stuk!! Verslavend goed gedaan!

5 sterren

Renate Pool

drie generaties ,oma dochter en kleindochter hebben enorm genoten van Snorro,

5 sterren

Anny Huisman

ik vond het fantastisch echt geweldig

5 sterren

hgdhdj

Ik ben daarnet in Assen bijna gestikt van het lachen!

5 sterren

Natascha Blum-Stenvert Natascha Blum-Stenvert

Gisteravond in Apeldoorn naar jullie voorstelling geweest, heb en geweldige avond gehad, eerst volgende keer dat jullie weer komen, zal ik er zijn!

4 sterren

Ilona BW Ilona BW

Een familievoorstelling die verslavend werkt; ik wil meer!! Drie uur lang verwondering, fascinatie, humorvol absurdisme en alles klopt!

5 sterren

Miranda Hoskens

Elk jaar opnieuw, nee beter dan dit is er niet en dan nu toch weer. fenomenaler theater bestaat er niet. Grandioos volmaakt. oneindige sterrenregen!

5 sterren

marian maas

Fantastische voorstelling. Aanstekelijk en ontroerend tegelijk. Zoon van 6 was zeker niet te jong hiervoor!

5 sterren

LIesbeth

Geweldige voorstelling, zowel voor jong als oud. Wat een spektakel! prachtige decor's en geweldig acteerwerk. Kijken uit naar de volgende familieshow.

5 sterren

Bert

Met veel humor en creativiteit gemaakte musical. Leeftijdsindicatie niet wat ik zou adviseren. Humor voor oudere kinderen. Super leuke muziek band!

4 sterren

Gi

Geweldig leuke voorstelling! Hartelijk gelachen!

5 sterren

Cecilia

Geweldig leuk! Humor voor jong en oud werd afgewisseld met leuke liedjes en melodieën! Het was een feest te mogen kijken naar dit mooie spel!

5 sterren

Ella

Prachtige voorstelling. Erg opgeknapt, totaal vernieuwd. De mariachi-band werkte geweldig!

5 sterren

Ferdinand

Wat een geweldige voorstelling! Dit smaakt naar meer!

5 sterren

Patrick

Hilarische voorstelling voor jong en oud! Woordgebruik vonden we af en toe jammer. Zonder dat zou het nóg mooier zijn! Maar, staande ovatie en ...

3 sterren

B

Wij hebben wederom enorm genoten en gelachen . Klasse!!!!

5 sterren

Anneke vanVliet

In een woord: fantastisch!!!

5 sterren

Danielle

echt fantasties vet ik geef het tussen de 1en10 een 10

5 sterren

rik

Ik zag de try out in Roosendaal en heb erg genoten van dit bruisende stuk.

4 sterren

Els de Graaf-Groot

Lees alle recensies van het publiek (44)

Snorro

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!

Hallo!

Wist je al dat Theater Rotterdam een gloednieuwe website heeft? Ro Theater is namelijk gefuseerd met Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam.

Nog even geduld, binnen enkele ogenblikken opent de site van Theater Rotterdam in een nieuw venster.

Laat me die nieuwe website zien! Laat me de oude website zien

Doei!